Oprichter

Ondernemers helpen, is mijn passie

11

Achter elke ondernemer schuilt een persoon met een unieke persoonlijkheid en gedrevenheid. Het is datgene wat mijn job zo interessant maakt.

Jan Verdonck

Jan Verdonck: “In 2005 heb ik het kantoor Verdonck & Partners opgericht met als doel de boekhouding en fiscaliteit van kleine en middelgrote ondernemingen ter harte te nemen. Als licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen wilde ik vooral dicht bij de ondernemer zelf staan en economie in de praktijk toepassen. Mijn job als fiscalist en mijn specialisatie in financiewezen bleken hiervoor geknipt te zijn want al snel mocht ik ondervinden dat elke beslissing die een ondernemer neemt, langs zijn fiscalist passeert.

Naast mijn passie om ondernemers te helpen hun dromen waar te maken, bleek ik ook gebeten te zijn door de microbe van het lesgeven. Sinds 2004 ben ik lector aan het Economisch Hoger Onderwijs HIK-Thomas More te Geel en DTL te Herentals, waar ik mij vooral toeleg op het eenvoudig overdragen van gespecialiseerde info. Vakken zoals BTW, registratiebelastingen, bedrijfsbeheer en vennootschapsboekhouden worden steeds vanuit een praktische en concrete invalshoek bekeken en geïntegreerd in een breder perspectief van ondernemen.

Dit laatste heeft mij aan het denken gezet en heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen opleidingsmodel Gezond Ondernemen ben gestart. Een compacte 1-dagsopleiding waarbij de ondernemer centraal staat en een eenvoudige en unieke beslissingsformule aangeleerd krijgt die als hefboom werkt op zijn ondernemingsresultaten.

Ik ben niet alleen geïnteresseerd in het cijferwerk, maar ook in de mens achter de ondernemer. Het is die persoon wiens waarden gerespecteerd moeten worden zodat een vertrouwensband op lange termijn kan ontstaan.

Naast fiscalist, lector en economist ben ik ook fervent sporter en trotse vader van twee zonen. Een gezond evenwicht tussen mijn werk en privé vormen een rode draad doorheen mijn leven. Een rode draad die ik graag doorgeef aan andere ondernemers.

Samen met mijn team, doe ik er alles aan om het beste uit elke ondernemer te halen die bij ons voor advies komt. Ik ben dan ook benieuwd naar uw verhaal en hoop u binnenkort te mogen ontmoeten.

STUDIES EN DIPLOMA’S

Latijn-wiskunde, St. Jan Berghmanscollege Mol – Master’s degree T.E.W. specialisatie Financiewezen, KUL Leuven – Erkend Fiscalist BIBF – Lector Economisch Hoger Onderwijs HIK-Thomas More Geel en DTL Herentals – oprichter opleiding ‘Gezond Ondernemen‘ – bedenker beslissingsmodel ‘Swing-index